GULVTYPER

6 flotte og anderledes gulvtyper til din bolig

Går du og overvejer et nyt gulv? Så se listen over 6 flotte og anderledes gulvtyper, som kan give din bolig et helt nyt udtryk. Der er noget for enhver stil – lige fra smukke egetræsgulve til vinylgulve. Få inspiration til nye og kreative muligheder, hvis du overvejer ny gulvbelægning.

Skal vi lægge dit nye gulv? Kontakt os for en totalløsning til en god pris. Vi kommer rundt i hele Århus og omegn.

Vinylgulv – praktisk og støjdæmpende

Det er nu ikke kun i institutioner, at vinylgulvet har sneget sig ind. Det er også en god mulighed til boligen, hvis man gerne vil have en praktisk gulvløsning. Vinyl er lavet af plast og kan holde til, hvis der kommer større mængder fugt. Det er også et blødt gulv – og det har flere fordele. For det første er det rart og blødt at gå på, og derudover virker det godt i forhold til akustikken, fordi det kan absorbere lyd. Ulempen ved vinylgulve er, at det kan være svært at fjerne genstridige pletter fra for eksempel rødvin, og det kan let få mærker fra tunge møbler.

Linoleumsgulv – det nemme gulv i regnbuens farver

Vil du hellere bruge tiden på noget andet end vedligeholdelse af gulve? Så skal du overveje linoleum til dit næste gulv! Det er nemlig et gulv, som er meget slidstærkt og som ikke kræver meget vedligeholdelse. Ligesom vinylgulve er det også dejlig blødt at gå på og har også en lyddæmpende effekt. Et linoleumsgulv kan også laves i næsten lige den farve, man gerne vil have, for det er et blandingsprodukt, som man kan tilsætte farve. Dog er linoleum ikke særlig velegnet til vådrum, da det kræver beskyttelse mod fugt.

Laminatgulv – det prisvenlig alternativ til trægulve

Drømmer du om trægulve, men orker du overfladebehandlingen? Eller måske passer budgettet bedre til et laminatgulv? Det er nemlig et gulv, som er billigere end andre trægulve, nemt at vedligeholde og så kan det fås i utrolig mange forskellige udgaver. Hvis der skulle komme slid eller mærker i gulvet, kan det være svært at reparere, da et laminatgulv har en plastik-overflade og ikke kan nedslibes som et rigtigt trægulv. Derudover er det selvfølgelig en anden følelse at gå på et laminatgulv, som ligner et trægulv, end på faktiske trægulve.

Trægulv – inviter naturen indenfor

Det er ofte dyrere og kræver mere vedligeholdelse – men trægulve er et skønt gulv. Det har et smukt, tidløst udseende og emmer af nordisk natur. Det er også et materiale, som kan slibes og nærmest blive som nyt. Men det kræver også, at det jævnligt vedligeholdes, så det bare er små mærker eller ridser, som skal fjernes. Det store spørgsmål med trægulve er så – hvilket skal man vælge? Forskellige træsorter som ask, ahorn, bøg, eg og fyr har forskellige farver, hårdheder og overfladebehandlinger. Trægulve er et naturligt materiale på godt og ondt. Det kan medvirke til et godt indeklima, men det vil også udvide og trække sig sammen.

Sildebensparket – et klassisk og eksklusivt valg

Sildebensparket skaber et flot, men roligt mønster i rummet, som kan holde i mange år. Når det kommer til parketgulve, kan man få dem i forskellige tykkelser – og det har betydning for, hvor mange gange det kan slibes og holde sig pænt. Ligesom med trægulve, kan man også vælge parketgulve i forskellige træsorter, alt efter hvilken farve og hvilket udtryk, man gerne vil have. Et gulv med sildebensparket er et klassisk og tidløst valg. Det skal vedligeholdes som et andet trægulv, men det kan til gengæld være et smukt gulv i flere generationer.

Klikgulv – når du vil gøre det selv

Med et klikgulv kan du selv trække i arbejdshandskerne, for det er nemlig en nemmere gulvtype og dermed også billigere. Der er dog alligevel nogle vigtige ting at overveje, før du kaster dig ud i selv at lægge gulv. For eksempel har gulvets overflade betydning for, om det kan slibes og i så fald, hvor mange gange det kan tåle at blive slebet. Klikgulve kræver et undergulv, og nogle gange kan det også være en god idé at lægge filt mellem de to. Fordelen ved et klikgulv er, at der ofte er mange muligheder for gulvets udseende. Det kan både være i træ, men det kan også være i andre materialer, som er nemme at rengøre.

Bjarne Svenstrup er din lokale tømrermester i Hørning

Hvis du har spørgsmål eller har brug for et godt tilbud, er du altid velkommen til at kontakte os.