Nyt Gulv

Overvejelser når du skal til at vælge nyt gulv

Der er mange ting, der skal overvejes, når du skal til at vælge nyt gulv. De mange forskellige typer af gulvbelægning har både fordele og ulemper.

Den type gulv, som du vælger, skal stemme overens med de krav, du har til bl.a.:

  • Overflade
  • Lyd og rumklang
  • Rengøring
  • Vedligeholdelse
  • Reparation
  • Økonomi

Våde gulv og god rumklang

Det er vigtigt at overveje gulvets overflade, når du vælger gulvbelægning. I de rum, hvor der kan komme til at ligge vand på gulvet, må gulvet ikke blive glat. Det kan være uheldigt, hvis man skulle glide på gulvet og falde og slå sig. Derfor anbefaler vi, at gulvet i den slags rum har en skridsikker overflade.

Valg af nyt gulv kan godt snyde, hvis man ikke tænker lyd og rumklang med i overvejelserne. Det er én af de ting, man først opdager, når gulvet er lagt og taget i brug. De hårde gulve og overflader kan gøre rummet mere rungende, hvorimod en halvhård gulvbelægning, som linoleum og vinyl, i højere grad kan dæmpe lyde.

Rengøring, vedligeholdelse og reparation

Rengøring og særlig den daglige rengøring er også meget vigtig at overveje, hvis det ikke skal blive for omfattende eller en sur tjans. Der kan for eksempel nemmere samle sig skidt på gulve med ru overflader, som store fliser og klinker. Jo glattere gulvet er, jo lettere vil det ofte være at gøre rent.

For at holde gulvene pæne i lang tid, skal der også en portion vedligeholdelse til. Det kan være meget forskelligt fra gulv til gulv, hvor meget der skal gøres og hvor tit. Vedligeholdelse afhænger af, hvilken type gulv det er, og hvilken overfladebehandling, det har fået. Med massive trægulve kan man nærmest opleve at få nye gulve, hvis de bliver slebet eller høvlet ned.

Skulle det ske, at gulvet får brug for en reparation, er det godt at vide, hvad mulighederne er for det valgte gulv. Med små fliser eller klinker, er det forholdsvist nemt at udskifte den enkelte sten. Dog skal man være opmærksom på, at netop fliser og klinker holdes sammen af en fuge, og ved en reparation kan man måske se det på fugen.

 

 

Vi får gulv-puslespillet til at gå op

Har du forelsket dig i et smukt trægulv, som du ikke har råd til? Der er heldigvis mange varianter og alternativer, når det kommer til gulve. Økonomien i gulvbelægning spiller selvfølgelig en stor rolle, og vi kan hjælpe dig med at finde drømmegulvet, der passer til dit budget.

Hos BS Hørning kan vi hjælpe dig med at træffe en velovervejet beslutning og rådgive dig ud fra vores erfaring med de forskellige gulvtyper. På den måde kan du være sikker i din beslutning og ikke bekymre dig.

Det kan være en stor udfordring selv at lægge et nyt gulv, når man ikke har prøvet det før. Det er mange ting, der skal tages hensyn til, inden det nye gulv lægges. Nogle typer af gulv kræver, at der lægges et undergulv. Undergulvet skal understøtte selve gulvbelægningen, og det er vigtigt, at undergulvet passer til den type gulv, der er valgt. Vi kommer gerne ud og ser på, om der skal lægges undergulv til dit nye gulv.

Hos BS Hørning har vi masser af erfaring med gulvlægning i Århus og omegn, og vi lægger gerne dit nye gulv. Vi står klar med vores dygtige tømrere, hvad enten du ønsker massive gulve eller de populære klikgulve. Ønsker du linoleum- eller vinylgulve i et af dine rum, arbejder vi sammen med et gulvfirma og kan sikre dig en totalløsning til en god pris.